Økonomi og iværksætteri

Nu er jeg startet som selvstændig den 1. november, 2012. Jeg har dog prøvet det før nogle gange. Denne gang lidt for tidligt, men grunden til dette tager jeg en anden dag.

Det er ikke nogen hemmelighed at SEO og hjemmesider er hjertebørn for mig. Også så meget at jeg nogengange har lovet mig selv at hygge mig med en film fredag aften, for i stedet at blive bidt af at forsøge gratis at hjælpe en iværksætters SEO- eller andre hjemmeside-problemer på iværksætterportalen Amino.  Det skal så siges at når jeg har gjort det offentligt har jeg jo netop også fået noget ud af det ved at få Street Cred for det. Eller hvis jeg har taget fejl, har jeg lært noget af det. At lære fra andre ildsjæle er en stærk drivkraft herfra. Der er nok 5-10 mennesker der har “skylden” for at et kedeligt ord som “søgemaskineoptimering” faktisk er spændende.

Jeg tror hvis du læser dette, er du sandsynligvis iværksætter selv, og så er det du laver ofte et af dine hjertebørn. Her kan det dog være fristende at sætte økonomien en smule i baggrunden. Du gør det jo ikke “kun” for pengenes skyld. Virkeligheden er bare sådan at du ikke kan se bort fra økonomi, hvis du skal have tid til at arbejde med det du helst vil og måske endda er dygtigst til.

Der kan det være en idé at huske ikke at ligge vandret for længe for kun én kunde alene. Især hvis de ikke har betalt endnu, og du ikke har en opsparing eller kredit at trække på.

En af de ting jeg fandt frem til som en god idé, som jeg underligt nok sjældent ser bliver nævnt, er fænomenet jeg ellers mest kender fra bussen: klippekort. Det er billigere og forudbetalt. Jeg fandt idéen i en debattråd på Amino, hvor ejeren af NielcoIT.dk fortalte hvordan de bruger det. Jeg synes konceptet er så simpelt og genialt.

Det er så den ene side af økonomien, men nu står jeg så og skal have lavet regnskaber, og der kan jeg godt se jeg har brug for hjælp vejledning mht Skat, moms og hvad jeg kan trække fra etc.

En mulighed er at gå ind på Amino og finde nogle af de mest hjælpsomme derinde under kategorierne om regnskab. Det kræver dog tålmodighed og research, men jeg er selv mest til dem der tør dele af deres viden.

Du kan også vælge at gå ind på Ageras.dk og vælge eksempelvis regnskabshjælp og få tilbud fra 3 forskellige leverandører heraf. Konceptet er startet af et par  unge iværksættergutter ved navn Martin Hegelund og Rico Andersen, som har gjort det så godt at de har fået en af Danmarks mest kendte serieiværksætter Martin Thorborg med på idéen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *