Mulighed for at afmelde links i Google Webmaster Tools

Her til aften har lederen af Googles Spam Team, Matt Cutts meddelt at sites kan få afmeldt indgående links de ikke vil kendes ved i Google Webmaster Tools. Han opfordrer dog til at den ikke bruges i stor stil.

Læs endnu mere om SEO her.

En af Googles opdateringer af deres algoritme til at afgøre hjemmesiders placering i Google kaldes “Google Penguin”. “Pingvinen” vakte opsigt da nogle websites som ellers har været placeret på side 1 eller lidt lavere i Google, pludselig var sendt rigtigt mange sider ned. Dette kan i nogle tilfælde skyldes at en hjemmeside har haft alt for mange “manipulerende og spammy indgående links”. Det har også betydet at nogle SEO-eksperter valgte at sælge “Negativ SEO”. Dvs at en SEO-kunde betaler SEO-eksperten for at få konkurrentens hjemmeside længere ned i Google ved hjælp af dårlige links. En rigtigt uheldig sideeffekt af Googles forsøg på at forbedre deres algoritme.

Den ny “Link Disavow” funktion i Google Webmaster Tools kan nu bruges i tilfældet af at et website er pingvin-ramt af dårlige links eller i tilfældet at der begynder at blive linket fjendtligt til ens hjemmeside.

Du høre Matt Cutts for Google fortælle om det her:

Tak til SEO-eksperten, Thomas Rosenstand fra Concept-I for heads-up om nyheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *